Velkommen til Bergens uoffisielle kreative ambassade

Brødrene Lohne & Theodor Olsen | presentasjon

Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted er en unik bergensbedrift som ble startet i 1868, og er i dag Norges eldste sølvvareverksted. De leverer fortsatt de vakreste sølvarbeider for alle som er interessert i ekte, norsk kvalitetshåndverk. Brødrene Lohne Sølvvarefabrikk kom med på laget i 2011, og med dette ble det «Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted». I en genuin håndverksbedrift midt i storbyens travelhet, blir sølv møysommelig utformet til de vakreste prydgjenstander av dyktige fagfolk. De har en sjelden, håndbåren kunnskap som har gått i arv fra håndverker til håndverker gjennom mange generasjoner.

 

Pariser-Lookbook-6

Hver gjenstand som kommer ut fra Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted har passert gjennom hendene til dyktige, nøyaktige og ærekjære fagfolk med et kritisk blikk og en aldri sviktende faglig stolthet. I hjertet av Bergen produserer de samlinger av bestikkserier, bord- og interiørartikler, utmerkelser og bestillingsarbeid i ekte sølv.

Det tradisjonsmoderne er å se det rotekte norske i sammenheng med en moderne livsstil. Produktene er bærere av verdier som har fått ny verdi for moderne mennesker. De har opplevd fornyet interesse i det norske designmiljøet for Pariser sølvbestikk.

 

Pariser-Lookbook-19 B

 

I 2014 fant RAFF juryen “Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted sitt bidrag interessant og tiltalende. Historien bak både virksomhet og produkter er fascinerende og unik. Juryen fant særlig Pariser Sølvbestikk sin historie spennende og ønsker mer.”

 

iPad-Pariser Lookbook 04

 

I forbindelse med «Pariser sølvbestikk, 1937″ – utstillingen på restauranten Lysverket under Raff Designuke, lanserte de Pariser 1937 lookbook, en digital og visuell nytelse som forteller hele historien bak denne serien som i sin helhet tilvirkes på Sølvvareverkstedet i sentrum av Bergen. House of Bergen vil med Brødrene Lohne &  Theodor Olsen som ambassadører bidra til at dagens designmiljø blir kjent med de vakre bestikkseriene i ekte sølv, håndverket og pasjonen som ligger bak fremstillingen av hver kniv og gaffel, og at det foregår nær deg.