Velkommen til Bergens uoffisielle kreative ambassade

LYSVERKET | presentasjon

 

Lysverket er restauranten & baren ved kunstmuseet KODE 4 midt i hjertet av Bergen med utsikt over Lille Lungegårdsvann, Festplassen, fjellsiden og Fløyen.

Målet med Lysverket er å tilføre Bergen noe nytt og annerledes med ambsisiøs vekt på høy håndverksmessig kvalitet i alle ledd, og med generøsitet & den gode opplevelsen som absolutt fokus. Lysverket sikter ikke bare mot å bli en fantastisk restaurant & bar, men også et møtested og knutepunkt, en plass vi her hjemme kan være stolt av, og de der ute kommer langveis fra for å oppleve.

1391483_599730090068833_698093862_n

 

Som spisested er Lysverket en tydelig bergensrestaurant med fokus på sjømat, men også kjøtt & rene grønnsaksretter står på menyen. Lysverket ønsker blant annet å by på de beste av råvarene fra nærområdet som sjøkreps, hummer og østers i verdensklasse, og stedet serverer både lunsj og 3-, 5- og 9-retters middag. I baren finner man et spisset ølutvalg med fokus på norske mikrobryggeri, og cocktails blandes med barens egenproduserte juice, sirup & bitters.

 

LB-D2-Lysverket

Foto: DN/Ivar Kvaal

Gjengen som står bak er: Fredrik Saroea som er Lysverkets pådriver & entrepreneur. Han har erfaring som spillende manager & gründer bak DATAROCK og plateselskapet Young Aspiring Professionals. Christopher Haatuft som lenge har bodd i USA , og blant annet jobbet på Michelin restauranten Per Se og Blue Hill at Stone Barns i NYC. Dag Stian Knudsen har vært mangeårig kjøkkensjef ved Lucullus og Hotel Neptun, også med erfaring fra Michelin restaurantene La Riboto De Taven (Les Baux de Provence) og Le Lecita (Nimes). Stein Berge Berntsen har jobbet i barbransjen i 15 år med bla. Jan Vardøen i Oslo. Her jobbet han på Parkteatret Bar og ble senere barsjef på Parkteatret Bar & Scene. Joar Nicolaysen Høvik (Bergensprisen som Årets Navn, 2013) har jobbet 10 år i barbransjen, og står bla. bak Ujevnt bar i Christiesgate hvor han frem til åpningen av Lysverket var daglig leder.

1982283_673786792663162_318254858_n
FOTO: Line Thit Klein

 

God atmosfære betyr alt på Lysverket, og de har en tydelig musikkprofil med noen av landet beste DJer i helgene samt mulighet for intime livekonserter både i serveringslokalet og Tårnsalen i byggets tredje etasje.  Lysverket fungerer også som nattklubb (Bergensprisen som Årets Utested i 2013). House of Bergen har det alltid fantastisk på Lysverket, og valgte derfor å ha sin aller første ambassadøroverrekkelse på Lysverket i juni. Og vi er happy for at vi vil se mer av samarbeid med Lysverket i House of Bergen fremover.