Velkommen til Bergens uoffisielle kreative ambassade

Blogg

MADE | presentasjon

Made ble etablert i 2009, og har raskt blitt ett av Skandinavias største artistmanagement. Mikal Telle og Per Mygland står bak målet om å skape en bauta i norsk musikkindustri, og selskapet har i dag 6 ansatte med hovedkontor i Bergen.

DEF5_Deathcrush_Foto Cecilie Bannowliten

Selskapets kjernevirksomhet er artistmanagement, men de drifter også et studio og et labelmanagement.

DEF6_Aurora_Foto_Cecilie_Bannowliten

Made management jobber med artister som  for eksempel Sondre Lerche, Razika, Aurora Aksnes, Casiokids og Hvitmalt Gjerde. Les mer om Made her: http://www.made.no.

Den_Elleville_Festen_©Cecilie Bannow_2014_print-liten

House of Bergen er overlykkelige over å verdens beste musikk på ambassaden!


Vi kommer i fred, men med regn!

Torsdag 13. november åpnes House of Bergen by MK Norway i Oslo. Sammen med den kommer også det fryktede Bergens-regnet til hovedstaden. De siste ukene har vi bygget en diger sky som nå er heist på plass og installert over Jernbanetorget.

 

Uten navn

 

Alle snakker om Bergen og regnet. Nå bringer vi regnet til hovedstaden. Dette gjør vi gjennom temaet “rain is coming”. Vi har lyst til å bryte ned fordommene om den evige kampen mellom Bergen og Oslo. Med dette vil vi si at Bergen er en del av Oslo, og Norge. Vi kommer i fred – med regn.  Når vannet strømmer fra oven midt i hovedstaden, former det seg et budskap på bakken der det våte element samler seg – og ikke renner bort. Slik gir House of Bergen beskjed om at ”rain is coming”. House of Bergen er todelt; den fysiske ambassaden i Dronningensgate 22 i Oslo og den digitale ambassaden houseofbergen.no. Målet er å vise frem nyskapende og kreative folk som har tilknytning til Bergen. Ambassadørene er et håndplukket utvalg av bergenske kreative, i form av fotografer, musikere, grafikere, møbeldesignere, humorister og forfattere.

 

Uten navn2

 

Bergensbølgen innen musikk er kjent i hele Norge. Nå vil vi skape en ny bølge og vise frem flere kreative miljøer. Vi har en rekke fantastiske kreative mennesker som lykkes godt på den internasjonale arena, men som ikke er så synlige i Norge. Ved å etablere en kreativ ambassade både digitalt og midt i hjertet av Oslo sentrum, ønsker vi å vise dem frem for hele Norge, sier byrålederen. Ambassaden er en dugnad for nå 20 ulike grupperinger og selskaper, og det ikke er noen kommersielle deler av dette. Bortsett fra at vi ønsker å heie på hverandre og bringe landet sammen.

 

Uten navn3
VI RULLER UT “RAIN CARPET”
Torsdag denne uken er det høytidelig åpning av den bergenske ambassaden i Oslo. Skyen som denne uken har sørget for skybrudd over Jernbanetorget, flyttes til utgangen av House of Bergen i Dronningens gate. Der skal man ikke ha rød løper, men en regnløper. Selvsagt. Kulturbyråd i Bergen, Helge Stormoen, vil stå for den høytidelige åpningen torsdag 13. november klokken 1300. Vi får håpe han tar med seg paraply. På innsiden, der bergensk kunst, kultur og design er stilt ut, blir det vernissage. Der lover House of Bergen og MK Norway at det er helt tørt. I tillegg er selvsagt ambassadørene representert:

Vera & Kyte
Bart
Birgers Oter Utleie
Brødrene Lohne & Theodor Olsen
Entrée
Fin Magazine
Flimmer Film
Mikael Telle
Francisco Photography
Galleri Geo
Jon Hjørnevik
Kaffemisjonen
Kaibosh
Kode
Lysverket
MADE
MIR
Pam
Scandinavian Surface
Sva Magazine
Torild Stray
Visp

Sjekk den digitale delen av ambassaden her på siden, Facebook, Instagram- og Snapchat @houseofbergen. Der vil du se regntemaet til det fulle.

For ytterligere kommentarer, intervjuer eller dersom du ønsker å komme på åpningen: hob@mknorway
Oslo: Einar Rustad Nilssen – 90699697/einar@mknorway.com
Bergen: Svein Roger Selle – 95768098/sveinroger@mknorway.com


BART | presentasjon

BART er et kunstkollektiv bestående av kunstnere som på tvers av sjangre sammen har funnet sitt særegne gatekunstuttrykk.

webfa_C0V4845


Med et titalls tilknyttede kunstmalere, arkitekter, skulptører og grafisk designere, leverer BergenART murials, design, videoer, logoer, arkitektur og kunstsalg.

webfa_C0V4661

De bringer gaten inn i varmen, og fineart ut i regnet. Bergen har uten sidestykke landets største og mest mangfoldig gatekunstmiljø. Etter mer enn tyve år hver for seg har de funnet sammen, and what a joy it is!

hobfa_C0V4860

Du kan lese mer om BART på bartbergen.no eller ta kontakt:
Petter Nord Manager petter@bartbergen.no Tlf. 48225548
Hans Håkon Skjønsberg Daglig Leder hans@bartbergen.no Tlf. 41440543
Naeem Searle Art Director naeem@bartbergen.no Tlf. 90949673


Jon Hjørnevik | presentasjon


Vi lar den eminente forfattaren selv fortelle hvem han er:

“Han reiser rundt med diktsamlingane sine og les sine hårreisande dikt etter beste evne. Freistar seg også som kreatør i MK Norway Reklamebyrå. Jon Hjørnevik er dessverre frå Voss. Etter nokre hektiske morgontimar den 14.04.70 kunne jordmor Magnhild Undeland og mor hans ønskje Hjørnevik – heretter kalla forfattaren – velkommen til Voss fylkessjukehus. Far kunne ikkje vere til stades under fødselen. Det var ikkje vanleg den gongen at barnefaren var det. Forfattaren vaks opp under knallharde kår frå første dag. Det vart ein kamp der forfattaren tidleg viste seg å ikkje riktig strekke til. Han var svak i langrenn, svak i fotball og usikker i sitt møte med det motsette kjønn. Det har likevel ikkje stått på innsatsen til forfattaren gjennom oppvekst, studietid og arbeidsliv. Men han har liksom aldri funne sjelero i noko der ute. Dette toppa seg då forfattaren sommaren 1999 vart tilsett som revisor i Kommunerevisjonen i Oslo. Han gjekk raskt inn i ein lang depresjon, som har sett djupe spor i forfattarskapen.

 

MK Norway

Forfattaren folet sin revisorpost etter eit lite oppløftande år, og reiste verda rundt for å finne seg sjølv. Det gjorde han ikkje, og jula 2000 vart han tilsett som julenisse på Kløverhuset i Bergen. På same tid spela han kabaret saman med bestemora og ein sveitt kompis. Kabareten bar same namn som den første diktsamlinga hans, I ein sofa frå Korea, som på mange måtar oppsummerer eit turbulent og hardt forfattarliv. Deretter har det vorte fleire diktsamlingar og rare bøker. Som Shorsten til far min, Norsk Fotballhår og Heimekontor i gravferda”.

House of Bergen er ustyrtelig glade for at Jon Hjørneviks kreative og morsomme betrakninger er på plass hos oss i ambassaden!


Brødrene Lohne & Theodor Olsen | presentasjon

Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted er en unik bergensbedrift som ble startet i 1868, og er i dag Norges eldste sølvvareverksted. De leverer fortsatt de vakreste sølvarbeider for alle som er interessert i ekte, norsk kvalitetshåndverk. Brødrene Lohne Sølvvarefabrikk kom med på laget i 2011, og med dette ble det «Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted». I en genuin håndverksbedrift midt i storbyens travelhet, blir sølv møysommelig utformet til de vakreste prydgjenstander av dyktige fagfolk. De har en sjelden, håndbåren kunnskap som har gått i arv fra håndverker til håndverker gjennom mange generasjoner.

 

Pariser-Lookbook-6

Hver gjenstand som kommer ut fra Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted har passert gjennom hendene til dyktige, nøyaktige og ærekjære fagfolk med et kritisk blikk og en aldri sviktende faglig stolthet. I hjertet av Bergen produserer de samlinger av bestikkserier, bord- og interiørartikler, utmerkelser og bestillingsarbeid i ekte sølv.

Det tradisjonsmoderne er å se det rotekte norske i sammenheng med en moderne livsstil. Produktene er bærere av verdier som har fått ny verdi for moderne mennesker. De har opplevd fornyet interesse i det norske designmiljøet for Pariser sølvbestikk.

 

Pariser-Lookbook-19 B

 

I 2014 fant RAFF juryen “Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted sitt bidrag interessant og tiltalende. Historien bak både virksomhet og produkter er fascinerende og unik. Juryen fant særlig Pariser Sølvbestikk sin historie spennende og ønsker mer.”

 

iPad-Pariser Lookbook 04

 

I forbindelse med «Pariser sølvbestikk, 1937″ – utstillingen på restauranten Lysverket under Raff Designuke, lanserte de Pariser 1937 lookbook, en digital og visuell nytelse som forteller hele historien bak denne serien som i sin helhet tilvirkes på Sølvvareverkstedet i sentrum av Bergen. House of Bergen vil med Brødrene Lohne &  Theodor Olsen som ambassadører bidra til at dagens designmiljø blir kjent med de vakre bestikkseriene i ekte sølv, håndverket og pasjonen som ligger bak fremstillingen av hver kniv og gaffel, og at det foregår nær deg.

 
FLIMMER FILM | presentasjon

Flimmer Film er et uavhengig produksjonsselskap som ble startet i Bergen i 2000. De utvikler og produserer serier og enkeltstående TVdokumentarer for internasjonalt og nasjonalt TV. Flimmer Film står blant annet bak den superpopulære Fjorden Cowboys som du kan se en smakebit av her. De produserer også fiksjon og reklame, informasjonsfilm og linjeproduksjon for produksjonsselskaper.

 

946331_561065840619363_251399042_n

 

Flimmer Film har stort fokus på kvalitet, men har også mottoet:  Noe gjør vi fordi det er viktig, noe gjør vi fordi det er morsomt.

 

Skjermbilde 2014-06-26 kl. 03.02.29

 

House of Bergen er stolte av å huse så flinke folk som Flimmer Film!


SCANDINAVIAN SURFACE |presentasjon

Ann-Tove Engenes, Kristine Dybwad,  Åsne Midtgarden og Elisabeth Johanne Nossen Ellefsen  er partnere og designere i Scandinavian Surface som ble stiftet i 2004 og holder til i Bergen.

tapet_BlackBeeck_grey

Designerne skriver selv: Vi er omringet av fjell, en million rhododendhron, en dramatisk kystlinje, sprudlende innbyggere. Som regel er vi overrislet av regn, men enkelte kjærkomne solskinnsdager nyter vi godt av. Dette syns vi er ypperlige forhold for utvikling av ny norsk design!

magpie

Vi liker å studere og fotografere naturen, oppdage former og farger, og finne mønster i mangfoldet. Å huske øyeblikkets spenning når du får et glimt av en elg eller ørn. Vi forsøker å gripe det friske vinddraget og den overveldende skjønnheten i norsk natur, og forme det til spennende og ny design.

wallpaper-Weaving-Wood-charcoal

Veggdekor er blitt Scandinavian Surface sin spesialitet. De skaper design som får veggen til å leve. Med balanse , harmoni, dynamikk og spenning lager de fantastiske rom. Velkommen til House og Bergen!

 


VERA & KYTE | presentasjon

 

Det skjer utrolig mye spennende innen norsk design for tiden, og den fantastiske designerduoen Vera Kleppe og Åshild Kyte i Vera & Kyte er et av de store stjerneskuddene!

skodvin_verakyte_001

Foto: DN/Skodin

Vera & Kyte beskriver seg selv på følgende måte:
Our design studio is always seeking new impressions, eager to discover the trigger for our next idea. This curious approach leads us to constantly explore new materials and aesthetics in all our projects ranging from objects to spatial design. Applying an analytical approach we seek to transform our curiosity into products that will engage you. Through our work we hope to share our genuine enthusiasm for design!

Vera & Kyte - Salone 2014liten

Vera & Kyte har utstilt på interiør og designmesser i hele verden, og blitt omtalt i New York Times, Wallpaper og andre store publikasjoner. Se mer her.

Vera & Kyte - Whisky and Water 1liten

Vi jubler over å ha Vera & Kyte med som en del av House of Bergen, gleder oss veldig til følge dem fremover!